Meedoen is belangrijker dan winnen

Tijdens de Paralympische Winterspelen van 2010 en 2006 deed namens België welgeteld één atlete mee: de mindervalide skiester Natasha De Troyer. Op haar zestiende kreeg ze het skivirus te pakken. Natasha is visueel en auditief gehandicapt.

De Troyer werkt altijd met een voorskiër. De voorskiër draagt fluoriserende kleding die Natasha kan onderscheiden door het zonlicht wat er op kaatst. Ze communiceert via een intercomsysteem met haar voorskiër. Na haar laatste deelname aan de Spelen scheurde ze haar kruisband af en moest ze een lange revalidatie ondergaan. Ze wilde zich echter nog één keer bewijzen tijdens een WK in Sestrière, Italië. Kort daarvoor gaf haar voorskiër echter te kennen te stoppen. Om haar deelname toch door te laten gaan, is de vader van Natasha voor die gelegenheid haar voorskiër geworden.

Tijdens een wereldbekerwedstrijd voorafgaand aan het WK kwam Natasha door een inschattingsfout ten val, viel over haar vader heen en scheurde een spiertje in haar duim. Tijdens het WK nam ze dan ook deel met haar duim in het gips en behaalde ze twee vijfde plaatsen.